Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΘΕΑΤΡΟ-ΠΟΙΗΣΗ


Kανείς δεν ξέρει ο χρόνος, η μέρα, η ώρα τι θα μας φέρει... Ένα Μικρό θαύμα, η βραδιά ονείρων που ζήσαμε στην Πάτρα στις 4 Ιουλίου 2021 . Οι ομάδες KALLIEPOUSA ομάδες εμψύχωσης και Το Σπίτι της Καρδιάς με την πρωτοβουλία και τον άψογο συντονισμό της αγαπημένης φίλης Konstantina Bobola, εμψυχώτριας με την μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης, συνένωσαν σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες και κατάφεραν να κάνουν το ποίημα παιχνίδι και το παιχνίδι ποίημα. Επιλεγμένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή "Το τυφλό κορίτσι και άλλα ποιήματα" της Ελένης Βαφειάδου και άλλα της εκλεκτής φίλης Σοφίας Ταναΐνη συνήχησαν σε αναγνώσεις διαφορετικές και μας ταξίδεψαν σε μια εξερεύνηση της ομορφιάς της ανθρώπινης ψυχής, ενώ έγιναν αφορμή για μια μοναδική σύνθεση-συνένωση στίχων και ανθρώπων. Για τις μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην διοργανώτρια Κωνσταντίνα Μπόμπολα, σέ όλες τις συμμετέχουσες φίλες, και στις υπεύθυνες του πανέμορφου χώρου Mikeleni Events για την άψογη φιλοξενία τους.Η γνωριμία με το χώρο, "Καλλιέπουσα*Παιχνίδι-Έμπνευση-Επικοινωνία" συνεχίζεται.

Γιατί βασικό εργαλείο στην Εμψύχωση είναι το παιχνίδι;
θα ήταν μια εύλογη ερώτηση!
Γιατί το παιχνίδι;
«Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουμε πλήρως την Ζωή που είναι βαθιά ριζωμένη σε κάθε μας κύτταρο. Είναι μια υπαρξιακή κατάσταση σύνδεσης και σχέσης με τον εαυτό μας, τον καθένα και το κάθε τι» Ο. F Donaldson
Το παιχνίδι δίνει χώρο στον αυθορμητισμό και στο αληθινό, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη σωματική κατάσταση, το επάγγελμα. Μέσα από το παιχνίδι μειώνονται οι άμυνες και τολμάμε να συναντήσουμε το «άλλο» πραγματικά, όπως τα παιδιά χωρίς ρόλους, πρέπει, πανοπλίες και προσωπεία.
Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, επαναπροσδιορίζει την έννοια της επαφής με τον εαυτό μας και τους άλλους, κτίζοντας αληθινές αυθεντικές σχέσεις.
Το παιχνίδι υπάρχει μέσα μας και αξίζει να ξαναθυμόμαστε τις αρχές και την αξία του, να ξαναβρίσκουμε το δικό μας εσωτερικό παιδί.
Με το παιχνίδι στρέφεται η προσοχή στις αισθήσεις μας, χαλαρώνουμε, ηρεμούμε, αναζωογονείται η ενέργειά μας, μαθαίνουμε και αφομοιώνουμε την γνώση καλύτερα, γελάμε, χαιρόμαστε και κυρίως καταργούνται οι δεύτερες σκέψεις.
Μέσα από το παιχνίδι ο άνθρωπος, βιώνει, χαίρεται και επιτρέπει να αναδυθεί στην επιφάνεια η αλήθεια, η καθαρότητα και αυτό θα τον οδηγήσει να δει την χαρά και την καθαρότητα ως επιλογή ζωής.
Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί παιδί και να αφεθεί στο παιχνίδι από καρδιάς!


Περισσότερα:
https://www.facebook.com/groups/774870349721048/permalink/1337866203421457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου