Τρίτη 9 Μαΐου 2023

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

 



"Το τυφλό κορίτσι και άλλα ποιήματα" συνομιλεί με τους μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.
Σε μοναδική εμπειρία, εξελίχθηκε η πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης στις 4/2/2020 να μιλήσουμε για την ποίηση. Οι μαθητές (της β' τάξης του γυμνασίου) με προτροπή των καθηγητριών τους είχαν ετοιμάσει τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκα να απαντήσω. Όλες εύστοχες έδωσαν πνοή και ενδιαφέρον στην κουβέντα μας.
Τα δικά τους ποιήματα που στη συνέχεια αυτοσχεδίασαν με λέξεις που οι ίδιοι πρότειναν και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους και μαζί μας, αποκάλυψαν πολλές εσωτερικές τους ποιότητες και συναισθήματα. Θετικοί και απόλυτα συνεργάσιμοι στην κουβέντα μας, οι μαθητές μου μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους όταν μαζεύτηκαν μικρό μελίσσι γύρω μου αφού είχε χτυπήσει το κουδούνι για σχόλασμα για να ακούσω τα ποιήματά τους ή για να με ρωτήσουν από κοντά αν όλοι μπορούν να γράψουν ποιήματα ή τέλος να μου φέρουν τους σελιδοδείκτες και κάποια βιβλία, μικρά έπαθλα, που τους είχα μοιράσει νωρίτερα για μια ιδιόχειρη αφιέρωση.
Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή κύριο Τόλη και τους συναδέλφους του 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης και ιδιαίτερα τις κυρίες Αλεβίζου και Συρίγου για αυτή την πρωτοβουλία τους, την ζεστή φιλοξενία τους και τον ενθουσιασμό, το μεράκι και την αγάπη με την οποία το πλαισίωσαν.
Μια επικοινωνία διαφορετική μέσω της ποίησης που κατάφερε να μας συντονίσει και να μας γεμίσει αισιοδοξία, αφού τα παιδιά έδειξαν έμπρακτα στην εποχή που ο λόγος κι η σκέψη βάλλονται, αμφισβητούνται, υποβαθμίζονται και αλλοιώνονται ότι η ποίηση έχει κάτι να τους πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου